Op zaterdag 22 mei 2010 vierde Stadsdeel Oost het Samen Indische Buurt festival! Het thema van het festival is duurzame verbinding. Een duurzame verbinding van het samengaan van stadsdeel Zeeburg met stadsdeel Oost-Watergraafsmeer. Ook konden Buurtbewoners die een initiatief hadden bedacht om de buurt te verbeteren hun project aan de buurt tonen. Buurtbewoners met goede ideeën om de buurt duurzaam te verbeteren werden aan kunstenaars gekoppeld. De juiste wisselwerking om buurt en mensen duurzaam te verbinden.

De Sumatrastraat en het Timorplein werden vanaf 12 uur omgetoverd tot een bruisend festivalterrein. Een kleurrijke markt met meer dan 70 kraampjes waar organisaties en bewoners met hun initiatieven uit de buurt zich presenteerden.

Precies om 12.00 uur werd het festival officieel geopend. Optredens, straatoptreden vonden plaats. Er waren kunstenaars, dichters en muzikanten aanwezig en iedereen kon deelnemen aan leuke workshops. Naast het Hoofdpodium was er een Kinder-, Jongeren-, Artiesten- en  Debatplein. Als je dan door de Sumatrastaat richting het Timorplein liep bijvoorbeeld met een schaafijsje in je hand kwam je terecht bij ons kraampje op de hoek en samen met de brandweer, de kinderen die uit hun eigen boekje voorlazen en de bewoners werd het brandweerlied gezongen. De kinderen konden op de foto als een echte brandweerman of brandweervrouw.

Het was een geslaagde dag met veel zon!

Samen Indische Buurt festival